Coronavirus: Heropstart reguliere activiteiten

Beste Patiënt(e), 

Het zijn de laatste weken bizarre tijden geweest voor ieder van ons, te wijten aan de corona crisis. 
Hopelijk bent u en uw naasten gespaard gebleven van alle ellende dat het virus met zich meebracht. 

In maart werd het noodplan huisartsgeneeskunde afgekondigd, wat betekent dat wij op raadpleging of huisbezoek patiënten mochten zien of behandelen met medisch niet-dringende klachten. Op die manier werd onze activiteit in de praktijk beperkt en werd de kans op overdracht van het virus beperkt. 

Maar zoals jullie ongetwijfeld reeds vernomen hebben, zijn we stilaan begonnen aan de exit-strategie. In onze praktijk wilt dit concreet zeggen dat wij traag maar zeker onze activiteiten opnieuw zullen opbouwen, maar uiteraard wel met de nodige voorzorgsmaatregelen:

  • Zo zal allereerst de online agenda nog een tijdje gesloten blijven. 
  • Mensen met koorts of klachten van de luchtwegen (hoesten, keelpijn, slijmen, niezen,…), braken en diarree,… worden nog steeds niet gezien op raadpleging in de praktijk. Indien u één van voorafgaande klachten hebt, dient u, zoals voordien telefonisch contact op te nemen met uw huisarts. 
  • Wanneer u een afspraak heeft in de praktijk dient u vanaf nu de praktijk te betreden met een mondmasker. Mondmaskers zijn op de deze moment nog schaars in de apotheken, maar u kan zelf een stoffen mondmasker maken of u bedekt neus en mond met een dubbel dichte geplooide vaatdoek (die u nadien op 60°C wast). 

Ook in de praktijk zelf zult u enkele aanpassingen zien:

  • Aangezien wij op afspraak werken, zit onze wachtzaal zelden helemaal vol, maar nu waken wij erover dat er in de wachtzaal maar twee patiënten (eventueel met begeleider of mantelzorger) tegelijk aanwezig zijn. U zal zien dat er in de wachtruimte minder stoelen staan met meer ruimte tussen de stoelen. 
  • Er wordt u ook gevraagd om bij het betreden van de praktijk goed de handen te ontsmetten met de alcoholgel die door ons wordt voorzien. 
  • Hieronder vindt u de instructies om op een correcte manier de handen te ontsmetten: 

Tenslotte nog twee maatregelen in de consultatieruimte van de dokter:

  • Er mogen maar maximum twee personen in de consultatieruimte binnen, naast de dokter zelf. Bij voorkeur komt de patiënt alleen binnen, maar wanneer een begeleider, tolk of mantelverzorger noodzakelijk is, mag deze ook binnen in de consultatiekamer.
  • De dokter zal zelf de deur van de consultatieruimte sluiten bij het binnengaan en weer openen om je buiten te laten. Zo is er alvast geen mogelijkheid tot besmetting via de klink van deze deur. 

Wij willen met deze maatregelen u en onszelf beschermen en hopen hiermee u ook gerust stellen dat u zonder enige angst en met een gerust hart opnieuw op raadpleging kan komen. 

Hou het gezond! En tot gauw!

Team Taxandria
Dr. Isabelle Das
Dr. Joeri Eyckmans

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH